Konu
:
Erişteli Tavuk Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)
Yalnız Mesajı Göster
Erişteli Tavuk Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erişteli Tavuk Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)
Erişteli tavuk çorbası tarifi (Azerbaycan mutfağı)
800 qr tavuk, 120 qr erişte, 0,5 su bardağı eritilmiş tere yağı, 10 adet erik, 0,5 su bardağı kuru fasulye, 1 adet orta boy kuru soğan, 4-5 dal dereotu, tuz ve karabiber
Hazırlanış şekli:
Kuru fasulye 6 saat boyunca soğuk suda bekletilir(bir gece de olabilir)
Sonra 45-60 dak
haşlanır
Kuru soğan ince-ince kıyılıp tere yağında kavrulur
Tavuk eti parçalanarak haşlanır ve suyundan çıkarılır
Tavuk suyu kavrulmuş soğana ilave edilir
Ardından haşlanmış fasulye erik ve erişte ilave edilerek 10-15 dak
pişirilir
Piştikten sonra isterseniz tevuk ilave edilir
Servis zamanı dereotu ince kıyılıp üzerine serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul