10-29-2012
|
#13
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
300 gram kırmızı mercimek
2 adet kuru soğan
2 çorba kasığı un
1 su bardağı süt
6 su bardağı su
1/2 paket margarin
Tuz
Üstüne koymak için:
50 gram margarin
Kırmızıbiber
Kıtır ekmek
İnce kıydığımız kuru soğanları, çeyrek paket margarin yağında pembeleştirdikten sonra, içine çok iyi yıkadığımız mercimekleri ilave edip, bir kere karıştıralım
6 su bardağı suyunu ve yeterince tuzunu ilave edip,iyice haşlayalım
Mercimekler püre olunca, tel süzgeçten süzüp, posasını ayıralım
Başka bir tencerede, unu, çeyrek paket margarin yağında kavurup,önce sütü, sonra da süzdüğümüz mercimekleri ilave edip, hep birlikte pişirelim
Kırmızıbiberi, 50 gram margarin yağında kızdırıp, çorbanın üstüne dökelim
Kıtır ekmekle süsleyerek, servis yapalım
Not: Kıtır ekmek yapmak için, kabuğunu soyduğunuz bayat ekmeği kuşbaşı şeklinde kestikten sonra,ister sıvıyağda, isterseniz de fırında kızartabilirsiniz Süzme olarak yaptığımız bu çorbanın içine, 1 adet havuç ve 1 adet patates de katarak, hem kıvam artırmak hem de nefis bir çorba içmek mümkündür
|
|
|
|