Yalnız Mesajı Göster

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Kabağı Çorbası Tarifi



Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Malzeme

1 Adet Yeşil Kabak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
200 Ml Krema
İsteğe Bağlı Süt
1 Kg Bal Kabağı



Yapılışı:
Yeşil kabağı temizledikten sonra ince ve yuvarlak olarak doğrayalım Bal kabağını da orta büyüklükte küp küp doğrayalım Tencereye zeytinyağını koyalım ve yeşil kabakları içine atalım Çevirerek tüm kabakların yağlanmasını ve renginin hafifçe dönmesini sağladıktan sonra balkabaklarını alalım Hepsi beraber 5 dakika kadar çevirelim Malzemenin üstü tamamen örtülünceye kadar soğuk su veya et suyu koyup pişmeye bırakalım Bal kabakları pişince blendırdan geçirelim Hiç pütür kalmamasına dikkat edelim Elde edilen koyu kıvamlı malzemeyi bir tencereye koyalım ve içine 200 ml krema dökelim Tuz ilave edelim

Kaynayınca servise hazırdır Serviste bir miktar kremayı hafif sütle bir başka kapta ısıtıp, kaşık yardımıyla çorbanın servis edildiği tabakların üzerine gezdirebilirsiniz
  • Seçeceğimiz bal kabaklarının sert olmasına özen göstermeliyiz Yumuşak bal kabağı suda dağılacağı ve kötü renk vereceğinden dolayı, tat ve görüntü bakımından mutsuz edebilir

Alıntı Yaparak Cevapla