Konu
:
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Malzeme
1 Adet Yeşil Kabak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
200 Ml
Krema
İsteğe Bağlı Süt
1 Kg
Bal Kabağı
Yapılışı:
Yeşil kabağı temizledikten sonra ince ve yuvarlak olarak doğrayalım
Bal kabağını da orta büyüklükte küp küp doğrayalım
Tencereye zeytinyağını koyalım ve yeşil kabakları içine atalım
Çevirerek tüm kabakların yağlanmasını ve renginin hafifçe dönmesini sağladıktan sonra balkabaklarını alalım
Hepsi beraber 5 dakika kadar çevirelim
Malzemenin üstü tamamen örtülünceye kadar soğuk su veya et suyu koyup pişmeye bırakalım
Bal kabakları pişince blendırdan geçirelim
Hiç pütür kalmamasına dikkat edelim
Elde edilen koyu kıvamlı malzemeyi bir tencereye koyalım ve içine 200 ml krema dökelim
Tuz ilave edelim
Kaynayınca servise hazırdır
Serviste bir miktar kremayı hafif sütle bir başka kapta ısıtıp, kaşık yardımıyla çorbanın servis edildiği tabakların üzerine gezdirebilirsiniz
Seçeceğimiz bal kabaklarının sert olmasına özen göstermeliyiz
Yumuşak bal kabağı suda dağılacağı ve kötü renk vereceğinden dolayı, tat ve görüntü bakımından mutsuz edebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul