Yalnız Mesajı Göster

Lebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi



Lebeni Çorbası Tarifi(Gaziantep)

1 tas süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1,5 çay bardağı pirinç
Yarım kg parça et
1 su bardağı nohut
2 su bardağı su
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kıuru nane

Et, pirinç ve nohut ayrı ayrı haşlanır Tencerede hepsi birleştirilir Üzerine et suyu konur bir taşım kaynatılır Yoğurt, yumurta, tuz un ve 2 su bardağı su iyice çırpılır, kaynamakta olan çorbaya katılır Bir taşım daha kaynatıltan sonra servis tabağına konur Üzerine tereyağıyla yakılmış name gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla