Konu
:
Lebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Lebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi
Lebeni Çorbası Tarifi
(Gaziantep)
1 tas süzme
yoğurt
1 adet
yumurta
1 çorba kaşığı un
1,5 çay bardağı
pirinç
Yarım kg parça et
1 su bardağı
nohut
2 su bardağı su
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kıuru nane
Et,
pirinç
ve
nohut
ayrı ayrı haşlanır
Tencerede hepsi birleştirilir
Üzerine et suyu konur bir taşım kaynatılır
Yoğurt,
yumurta
, tuz un ve 2 su bardağı su iyice çırpılır, kaynamakta olan çorbaya katılır
Bir taşım daha kaynatıltan sonra servis tabağına konur
Üzerine tereyağıyla yakılmış name gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul