Yalnız Mesajı Göster

Arapaşı Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arapaşı Çorbası Tarifi



Malzemeler
  • 2 bardak un
  • 4 kaşık yağ
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 1 kaşık salça ya da 3 domates
  • 1 piliç
  • Yeterince toz kırmızı
  • biber
  • Yeterince tuz
Yapılışı

Evvelden temizlenmiş piliç bütün olarak haşlanır Eti iyice yumuşatılır
· Bir tepsiye şöyle Arap aşı yapılır: "İki bardak elenmiş un bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritilir Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılır Büyükçe bir tepsiye dökülür, düzgünce yayılır, soğutulur"
· Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır İki fincan un hafifçe kavrulur Üzerine tuz ve dört bardak piliç suyu, acı kırmızı biber katılır, karıştırılır, kaynatılır Böylece çorba hazırlanmış olur Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak katılır
· Tepsinin içerisindeki unlu bulamaç masanın üzerine konur Çorba da küçük kaplara katılarak servis yapılır Çorba çok sıcak, Arap aşı soğuk olur Sofradakiler sinide önlerine düşen kesilmiş parçalardan alarak sıcak çorbaya batırır öyle yerler

Alıntı Yaparak Cevapla