Konu
:
Arapaşı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arapaşı Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arapaşı Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 bardak un
4 kaşık yağ
3 bardak tavuk suyu
1 kaşık salça ya da 3 domates
1 piliç
Yeterince toz kırmızı
biber
Yeterince tuz
Yapılışı
Evvelden temizlenmiş piliç bütün olarak haşlanır
Eti iyice yumuşatılır
· Bir tepsiye şöyle Arap aşı yapılır: "İki bardak elenmiş un bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritilir
Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılır
Büyükçe bir tepsiye dökülür, düzgünce yayılır, soğutulur
"
· Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır
İki fincan un hafifçe kavrulur
Üzerine tuz ve dört bardak piliç suyu, acı kırmızı biber katılır, karıştırılır, kaynatılır
Böylece çorba hazırlanmış olur
Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak katılır
· Tepsinin içerisindeki unlu bulamaç masanın üzerine konur
Çorba da küçük kaplara katılarak servis yapılır
Çorba çok sıcak, Arap aşı soğuk olur
Sofradakiler sinide önlerine düşen kesilmiş parçalardan alarak sıcak çorbaya batırır öyle yerler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul