Konu
:
Arapaşı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arapaşı Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Arapaşı Çorbası Tarifi
1 adet
tavuk
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı tereyağı
1
limon
un suyu
2 çorba kaçığı un
Acı toz
biber
Tuz
Kara
biber
Hamuru için;
3 su bardağı un
6 su bardağı su
Biraz tuz
Üzerine serpmek için maydanoz
Yapılışı:
Un suyla ezilerek orta ateşte muhallebi gibi hazırlanır ve tuzu ilave edilir
Sürekli karıştırarak topaklanması önlenmelidir, iyice katılaş-tığında mikserle çırpılarak, pürüzsüz bir kıvam alması sağlanmalıdır
Pişen hamur yüksek kenarlı bir tepsiye dökülür ve soğumaya bırakılır
Tavuk temizlenip yıkanır
Su ilave edilerek haşlanır
Haşlandıktan sonra kemiklerinden ve derisinden ayrılarak ince ince doğranır
Tencereye yeterince
tavuk
suyu alınır
İçine kimyon, salça, tuz, kara
biber
,
limon
suyu ve acı
biber
ilave edilir
2 çorba kaşığı unda biraz su ile ezilerek azar azar
tavuk
suyunun içine ilave edilir
Devamlı karıştırmak suretiyle koyulaşana kadar pişirilir
Koyulaşınca ocaktan alınır
Küçük bir tavada margarin ve tereyağı eritilip üzerine kırmızı
biber
serpilir
Yağ kızdırılır
Çorba servis tabağına alınır
İçine daha önceden hazırlanan hamurlar kare kare kesilip ilave edilir
Ardından kızdırılmış yağ üzerinde gezdirilir ve son olarak kıyılmış maydanoz ile süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul