Konu
:
Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)
Yalnız Mesajı Göster
Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)
Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)
1,5 su bardağı maş
1 çay bardağı
pirinç
3 adet orta boy kuru
soğan
1 tatlı kaşığı pul
biber
1 tatlı kaşığı tarhun
2 çorba kaşığı tereyağı
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Maş yıkanır, üzerine yeteri kadar su konur, yumuşayana kadar haşlanır
Kabukları çıkarsa alınır
Üzerine 8 su bardağı sıcak su, yıkanmış
pirinç
katılır
Yaklaşık 10 dakika sonra yarım daire şeklinde doğranmış
soğan
lar ve tuz atılır
Tencerenin kapağı kapatılır
15 dakika sonra eritilmiş tereyağı, pul
biber
ve tarhun ilave edilir, karıştırılır, ateşten alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul