Konu
:
Hafif Un Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hafif Un Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hafif Un Çorbası Tarifi
HAFİF UN ÇORBASI
2000 gram et ya da
tavuk
suyu (8 bardak)
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
1/4 çorba kaşığı kırmızı
biber
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
50 küp şeklinde kesilmiş ekmek
110 gram un
60 gram vejetalin (3 çorba kaşığı)
Tuz
1 Bir tencereye; iki bir çeyrek kahve fincanı un koyduktan sonra buna 8 bardak soğuk bir halde et ya da
tavuk
suyunu azar azar ve sicim gibi akıtmalı ve bir taraftan da telle dövercesine karıştırarak bunları birbirleriyle yedirmelidir
2 Sonra unlu et suyunu ateşe oturtarak, on beş dakika kaynattıktan sonra çorbayı kâseye almalı, üstüne de; kızdırılmış ve içine yarım çorba kaşığı kırmızı
biber
karıştırmış, 3 çorba kaşığı
biber
li yağ gezdirmeli ve yanında küçük kızarmış ekmek olduğu halde servis yapmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul