Konu
:
Domatesli Un Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Un Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Un Çorbası Tarifi
DOMATESLİ UN ÇORBASI
2000 gram et suyu
750 gram
domates
(5 orta boy) (ya da salça)
100 gram un (2 kahve fincanı)
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
Tuz
1 Bir tencereye, 4 silme çorba kaşığı margarin ile 2 kahve fincanı un koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra buna 8 bardak et suyu, soyulmuş, küçük doğranmış, püre haline gelinceye kadar pişirilmiş 5 orta
domates
ya da bir küçük kahve fincanı tuzsuz
domates
salçası ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve on beş dakika kaynamaya bırakmalıdır
(Tuzlu
salam
ura salça kullanıldığında, unlu yağa önce salçayı katarak 2 dakika kadar kavurduktan sonra et suyunu ilâve etmelidir)
2 On beş dakika sonra çorbayı kâseye alarak; istenirse, üstüne kızartılmış 50 adet kadar küçük ekmek ilâve etmeli ve servis yapmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul