Konu
:
Marie Antoınette Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Marie Antoınette Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marie Antoınette Çorbası Tarifi
Marie Antoınette Çorbası Tarifi
750 gr havuç (kabukları kazınıp dilimlenmiş)
3+3/4 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı domates salçası
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Havuçları orta boy bir tencereye koyup üstlerini tavuk suyuyla örtünüz
1 tatlı kaşığı tuz ekleyip harlı ateşte kaynatınız
Ateşin altını kısıp yarım saat, havuçlar yumuşayana kadar pişiriniz
Karışımı büyük bir kasenin üstüne konmuş süzgeçten süzerek, suyunu saklayınız
Süzgeçte kalan havuçları ezerek püre yapıp, bir kenara bırakınız
Yağı büyük bir tencerede orta ateşte eritiniz
Tahta bir kaşıkla unu ekleyip pürtüksüz bir bulamaç yapınız
Tencereyi yeniden ateşe oturtup, ayırdığınız haşlama suyunun üçte birini ve havuç püresini yavaş yavaş katınız
Kalan haşlama suyunu da katıp, iyice karıştırdıktan sonra kaynatınız
Kaynayınca, tencereyi ateşten indirip, domates salçası ve kremayı katarak, iyice karışana kadar hızlı hızlı karıştırınız
Tencereyi ağır ateşe oturtup çorbayı kaynatmadan ısıtınız
Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve biberi katınız
Çorbayı servis kasesine boşaltıp, üstüne kıyılmış maydanoz serperek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul