Konu
:
Parya Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Parya Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parya Çorbası Tarifi
Parya Çorbası
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 4 iri ve olgun domates, 4 patates, 1 baş soğan, 6 bardak et suyu (tavuk suyu da olabilir), 50 gr sadeyağ, yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapılışı:
Soğanlar rendelenir ve hafif ateşte sadeyağda karıştırarak ka-vurulur
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca tavla zarı iriliğinde küçük parçalara doğranmış patatesler içine atılır ve tahta kaşıkla bir-iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı örtülüp bir süre pişmeye bırakılır
Domateslerin kabukları soyulduktan, çekirdekleri çıkanldıktan sonra küçük parçalara doğranır ve patatesler bunların içine atılır
Tuzu ve biberi de serpildikten sonra tencerenin kapağı tekrar kapanır ve domatesler iyice salçalaşıncaya kadar hafif ateşte pişirilir
Tenceredekiler iyice pişince ılık et suyu (veya tavuk suyu) tencerede-kilerin üzerine boşaltılır
Ateşin kuvveti artırılır ve 10 dakika kadar birlikte kaynattıktan sonra çorba servis kâsesine alınıp masaya götürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul