Konu
:
Aspik Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Aspik Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aspik Çorbası Tarifi
ASPİK
(Dondurulmuş saydam et, ya da
tavuk
suyu)
Aspik ya da jöle denen et ya da
tavuk
suyu donması yapabilmek için; önceden hazırlanmış, her bir bardak saydam et ya da
tavuk
konsomesine; mevsimine göre; soğuk suda on beş dakika yatırılmış ve az sıkılmak suretiyle hafifçe suyu çıkarılmış 2-4 adet jelatin yaprağı katarak, et ya da
tavuk
sularını ancak bir taşım kaynatmak, sonra da bu jelâtinli et suyunu buzdolabı veya buzda pelteleştirmek suretiyle hazırlamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul