Konu
:
Tavuklu Belem Çorbası (Portekiz) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Belem Çorbası (Portekiz) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Belem Çorbası (Portekiz) Tarifi
Tavuklu Belem Çorbası (Portekiz) Tarifi
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy kereviz (rendelenmiş olmalı)
1 adet orta boy havuç (rendelenmiş olmalı)
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
5 çay kaşığı domates salçası (1 adet rendelenmiş domates de kullanılabilir)
1 adet haşlanmış tavuk göğsü (çok küçük parçalar halinde didiklenmiş ya da küp küp doğranmış olmalı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
7-8 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
Terbiyesi için;
4 çay kaşığı kuru fesleğen (reyhan da kullanılabilir)
1 adet yumurtanın sansı
1 adet büyük boy limonun suyu
Pirinç kaynar suda en az 1 saat bekletilir
Yemeklik incecik doğranmış soğan ve pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlenmiş sarımsaklar orta boy bir tencereye koyulur
Üzerine sıvıyağ eklenip orta ısılı ateşte sürekli karıştırılarak 2 dakika kadar kavrulur
Rendelenmiş kereviz ve havuç, salça ya da rendelenmiş domates de ilave edilip 2-3 dakika daha kavrulur
Et ya da tavuk suyu katılıp tuz ve karabiber serpildikten sonra kaynamaya bırakılır
Çorba kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinç ve didiklenmiş tavuk eti eklenip sık sık karıştırılarak pirinç iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Terbiye sosunun hazırianması için; fesleğen, yumurta sarısı ve limon suyu bir kasede iyice çırpılır
Sos, bir taraftan çorba karıştırılırken yavaş yavaş ilave edilir
Çorba 5-6 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır
İncecik kıyılmış maydanozla süslenir ve sıcak sıcak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul