Konu
:
Fiyonk Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fiyonk Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fiyonk Çorbası Tarifi
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Çorba için:
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
6 su bardağı su
Hamur yoğrulur, bol unlu zeminde, oklavayla bıçak sırtı kalınlığında açılır
Sonra 3*3 büyüklüğünde kare kare kesilir
Karelerin ortasından büzüştürerek fiyonk şekli verilir
Bir kağıt havlunun üzerine unuyla birlikte konur, kısa süre kuruması sağlanır
Bu arada ince kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir
Üzerine kıyma eklenir
Kıyma suyunu bırakıp çekince salça eklenir
Tuz ve sıcak su ilave edilir
Çorba kaynamaya başlayınca fiyonklar atılır
Fiyonklar çorbanın yüzüne çıkınca olmuş demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul