Konu
:
Analı Kız ( Hatay ) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Analı Kız ( Hatay ) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Analı Kız ( Hatay ) Tarifi
Analı Kız ( Hatay ) Tarifi
MALZEMELER (köfte için)
250 gr
dövülmüş yağsız et
250 gr
ince bulgur
250 gr
iç yağ
1 yemek kaşığı salça
biber
1 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz
biber
1 tatlı kaşığı tuz
MALZEMELER (çorba için)
½ bardak
pirinç
½ kğ
tuzlu
yoğurt
2,5 litre su
MALZEMELER (şiş börek için)
1 kuru
soğan
½ un
250 gr
yağsız kıyma
1 kuru
soğan
Kara
biber
Tuz
YAPILIŞI
Bulgur su ile ıslatılarak 2
saat
bekletilir
Bu süre sonunda bulgur kıyma makinesi ile 2 defa çekilir
Çekilmiş bulgura kimyon,
soğan
rendesi, tuz, salça
biber
ve dövülmüş et katılarak elle yoğurulur
Hazırlanan karışım
ceviz
büyüklüğünde parçalara ayrılarak içleri baş parmak yardımı ile oyulur
Daha önceden hazırlanan dövülmüş iç yağı, toz
biber
ve nan e karışımı, oyulan köftelerin içine doldurularak ağızları kapatılır
Şiş börek ise un, tuz ve suyla katı bir hamur haline getirilir
Oklava ile orta kalınlıkta açılır
Küçük karelere bölünür
Hafif
ateşte kavurduğu
muz
kıymaya rendelenmiş
soğan
eklenip kavurmaya devam edilir
Pişmeye yakın kara
biber
ve tuz eklenerek soğumaya alınır
Soğuyan etten az miktarda alınarak kesilen küçük karelerin içlerine konulur
İki ucu birleştirilip üçgen şeklinde kapatılarak tepsiye dizilir
Daha sonra
pirinç
suda haşlanır
Tuzlu
yoğurt
ilave edilir
Çorba kaynarken önce hazırlanmış köfteler, biraz sonra da şiş börek hamurları atılır
20 dk
kaynadıktan sonra üzerine nane serpilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul