Konu
:
Barbunyalı Mısır Çorbası Tarifi ( Samsun )
Yalnız Mesajı Göster
Barbunyalı Mısır Çorbası Tarifi ( Samsun )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunyalı Mısır Çorbası Tarifi ( Samsun )
Barbunyalı Mısır Çorbası Tarifi ( Samsun )
1 kâse kuru mısır
1 kâse ayıklanmış taze barbunya
1 kâse yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 ½ litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Tane mısırları bir buçuk litre suda bir taşım kaynatıp, ateşi kapattıktan sonra, bir gece bekletin
Taze barbunyaları ayıklayıp, bir litre tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın
Barbunyaları süzüp, yıkadıktan sonra mısırlara ilâve edip, kısık ateşte pişirmeye başlayın
Bir kâsede karıştırdığınız yoğurt, un ve yumurta terbiyesini, bir yandan karıştırarak çorbaya ekleyin
Bir tatlı kaşığı tuzu kattıktan sonra barbunya ve mısırlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul