Yalnız Mesajı Göster

Ezogelin Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ezogelin Çorbası Tarifi



2 su bardağı kırmızı mercimek

2 adet orta boy kuru soğan

6 diş sarımsak

1 kahve fincanı pirinç veya bulgur

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı kekik

1 çorba kaşığı kuru nane

1 adet limonun suyu

3 litre kadar et suyu ya da su

100 gram margarin

yeterince tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber

Ayıklayıp, yıkadığımız kırmızı mercimekleri, 1/2 litre kadar su ile haşlayalım Bu esnada üzerinde oluşan köpükleri, delikli bir kepçeyle alalım

Köpükler bitince, piyazlık doğradığımız kuru soğanları, ince kıydığımız sarımsakları ve 3 litre et suyunu veya suyu ilave edip, pişirmeye başlayalım

1 su bardağı suda erittiğimiz domates ve biber salçası ile birlikte iyice yıkadığımız pirinçleri veya bulgurları da çorbaya ilave edip, pişirmeye devam edelim

Pirinçler pişip de çorbamız koyu bir kıvama gelince, yeterince tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatalım

Başka bir kapta, erittiğimiz margarinin içine kekiği, kuru naneyi ve pul kırmızıbiberi atıp kızdırdıktan sonra, çorbaya ilave edelim

1 dakika sonra ocaktan indirip, sıcak sıcak servis yapalım

NOT: Arzu edenler, bulguru ve pirinci bir arada kullanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla