Konu
:
Kabaklı Pirinç Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Pirinç Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Pirinç Çorbası Tarifi
Kabaklı Pirinç Çorbası
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 400 gr sakız kabağı, 4 avuç kırık pirinç, yarım lt süt, yarım it et suyu, yeteri kadar karabiber ve tuz
Yapılışı:
Pirinç ayıklandıktan sonra tuzlu suda haşlanıp iyice süzülür ve bir kenara bırakılır
Kabuklan ayıklanmış ve küçük parçalar doğranmış kabaklar bir tencereye konur ve içine kaynar süt katılır
Kabak parçaları haşlanınca önceden haşlanmış ve suyu süzülmüş pirinç katılır
Kaynar et suyu, yeteri kadar tuz karabiber katıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşte çorba 20 dakika kadar pişirilir
Pişince, çorba kâselerine boşaltılır, sıcak sıcak servis yapılır
İstenirse çorba ateşten indirildikten sonra bir kahve fincanı kadar rendelenmiş kaşar peyniri katılabilir ve karıştırdıktan sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul