Yalnız Mesajı Göster

Romen Çorbası

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Romen Çorbası



Malzemeler

100 gr kıyma
1çorba kaşığı un
1yumurta
1 orta boy havuç,2 çorba kaşığı bezelye
dereotu,tuz,karabiber
5 su bardağı su

Yapılışı
Kıymayı biraz tuz ve karabiberle yoğurun,nohuttan biraz daha büyük köfteler yapın
Hazırlamış olduğunuz köfteleri suda haşlayınSu kaynayınca birazını kaseye alarak yumurta ve unla iyice karıştırın ve tencereye dökerek terbiye yapınHavuç ve bezelyeleri başka bir tencerede haşlayın,haşlandıktan sonra havuçları küçük küçük doğrayıp bezelyelerle birlikte kaynamakta olan terbiyeli çorbanın içine katınBiraz daha kaynattıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu koyarak servis yapınAFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla