10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Çorbası Tarifi
EKMEK ÇORBASI TARİFİ
MALZEMESİ
1/2 Bayat francala,
8-10Bardak etsuyu,
2 Kaşık tereyağ,
1 Su bardağı süzme yoğurt,
Tuz, nane, kırmızı biber
YAPILIŞI
1 Bayat ekmek içini iyice ufalayınız,
2 Süzme yoğurduna katarak iyice pürüzsüz karıştırınız, bir gece bekletiniz,
3 Ertesi günü soğuk etsuyunu yavaş yavaş katarak, karıştıra karıştıra pişiriniz,
4 Kuşbaşı doğranmış ekmekleri yağda kızartınız,
5 Naneli, kırmızı biberli kızdırılmış tereyağ ve kızartılmış ekmekle servis yapınız
|
|
|