Yalnız Mesajı Göster

Sülün Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sülün Çorbası Tarifi



1 sülün

3 litre (15 su bardağı) soğuk su

1 orta boy soğan (dörde bölünmüş)

2 büyük havuç (kazınmış ve büyükçe doğranmış)

3 çorba kaşığı kereviz rendesi

2 pırasa (püskülleri kesilip, doğranmış)

4 tane-karabiber

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

4 çorba kaşığı sirke

4 çorba kaşığı kızartılmış ekmek küpleri

Baharat torbası:

4 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı

Büyük bir tencereye su doldurup, harlı ateşte kaynatınız Soğan, havuç, kereviz rendesi, pırasa, tane biber, tuz, şeker, sülün ve baharat torbasını ekleyiniz

Su yeniden kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak 2,5 - 3 saat pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp sülünü çıkarınız (Sülünü başka bir yerde kullanınız) Çorbayı başka bir büyük tencereye süzüp, süzgecin içinde kalanları atınız

Tencereyi orta ateşe yerleştirip, sirkeyi karıştırarak, çorbayı yeniden kaynatınız Tencereyi ateşten alınız

Çorbayı büyük ve ısıtılmış bir çorba kasesine ya da tek kişilik kaselere boşaltıp, kızarmış ekmek küplerini serperek hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla