Konu
:
Terbiyeli Kuyruk Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Kuyruk Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Kuyruk Çorbası Tarifi
Terbiyeli kuyruk çorbası
MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Bu çorbanın, mevsiminde kuzu kuyruğundan yapılması gerekir
4-5 kişilik porsiyon için bir kuzu kuyruğu alınft
İyice yıkayıp temizlendikten sonra, keskin bir bıçakla ve et tahtası üstünde ince ince zar gibi doğranır
Orta boy bir tencereye konarak orta hararette ateşte ve tahta kaşıkla, pembeleşinceye kadar karıştırarak kızartılır
Kızarma, yani pembeleşme tamamlanınca üzerine 3-4 su bardağı kadar su eklenir
10-15 dakika daha kaynatılmaya devam edilir
Gereği kadar tuz atılır
Öte yandan, 2 yumarla ve limon sıkılarak çırpılır ve bu terbiyenin üzerine, kaşıkla ve yavaş yavaş çorbanın suyundan konularak aradaki ısı farkı giderildikten sonra hepsi çorbaya eklenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul