Konu
:
Gerdan Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gerdan Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Gerdan Çorbası Tarifi
400 gr
kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığa un
2 çorba kaşığı sirke
Yarım limon suyu
1 adet yumurta
7 bardak su
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
Sirkeli sarımsak
Kaynattığınız 7 bardak suya 400 gr
kuzu gerdanı ve kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı koyup, 1 tatlı kaşığı tuz serpin ve 1 etleri haşlamaya bırakın
1
5 saat kadar pişirdiğiniz etleri ve soğanı sudan çıkararak bir borcama aktarın
Ocağın altını açarak tencerenin kapağını kapatın ve et suyunu kaynatın
Etleri bir bıçak yardımıyla keserek kemiklerinden ayınn
Tabağa aldığınız etleri elinizle parçalara ayırın ve kaynayan et suyunun içine atın
Ayrı bir yerde yarım limonu sıkın
2 çorba kaşığı sirke ekleyip 1 adet yumurtanın sarısını ve 1 çorba kaşığı un koyun
Tüm malzemeyi çırpma teli ile iyice çırpın
Hazırladığınız terbiyeyi ılıtmak için üzerine pişen çorbadan bir kepçe koyup hızlıca çırpın ve ılıttığınız terbiyeyi çorbaya döküp karıştırın
1 çorba kaşığı tereyağına 2 diş sarımsağı ezerek pişen çorbanın üzerine ekleyin
İyice kızan yağın üzerine 1 çay kaşığı kırmızı biber koyun
Yağı ocaktan alıp çorbanın içine dökün
Pişen çorbanızı ocaktan alın ve servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul