Yalnız Mesajı Göster

Havuç Ve Portakal Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Ve Portakal Çorbası Tarifi



Havuç ve portakal çorbası tarifi

Malzemeler:

500 gram havuç, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 adet küçük boy soğan (irice doğranmış), Yarım su bardağı portakal suyu, 4 su bardağı sebze suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, Tuz, beyaz biber ve krema

Hazırlanışı:

Havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın Zeytinyağı ile 10 dakika hafif ateşte kavurun Soğan, portakal suyu ve sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve beyaz biberi ekleyin Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin Pişen çorbanızı ılınıncaya kadar soğutun ve el blenderınden geçirerek, akışkan bir kıvama getirin Krema ile tatlandırın

Alıntı Yaparak Cevapla