Yalnız Mesajı Göster

Buğday Aşı Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğday Aşı Çorbası Tarifi



Buğday Aşı Çorbası Tarifi

Malzemeler
4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz

Yemeğin Tarifi
Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin Suyu bir tencereye süzün Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin 30-35 dakika pişirin Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin Kaynamakta olan karışıma ekleyin
Yoğurt ve yumurtayı çırpın Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın Ayrı bir tavada tereyağını eritin Kıyılmış domatesleri ekleyin 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin Bu karışımı da çorbaya ekleyin Tuzunu ayarlayarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla