Yalnız Mesajı Göster

Buğday Aşı Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğday Aşı Çorbası Tarifi



Buğday Aşı Çorbası Tarifi

Malzemeler
4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber, tuz



Hazırlanışı
Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin Suyu bir tencereye süzün Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış buğdayı ilave edin 30-35 dakika pişirin Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didikleyin Kaynamakta olan karışıma ekleyinYoğurt ve yumurtayı çırpın Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin Haşlanıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye atın Ayrı bir tavada tereyağını eritin Kıyılmış domatesleri ekleyin 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin Bu karışımı da çorbaya ekleyin Son olarak tuzunu ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla