Konu
:
Yabanci Ulkelerdeki Corba Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yabanci Ulkelerdeki Corba Tarifleri
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yabanci Ulkelerdeki Corba Tarifleri
Yabanci ulkelerdeki corba tarifleri
Haspirli Düğün Çorbası
Malzemeler:
500 gr gerdan eti
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
12-14 su bardağı ılık et suyu
2 çay kaşığı haspir (bir çeşit safran)
2 çey kaşığı tereyağı
1 adet limon
2 kuru soğan
Yapılışı:
Et, düdüklü tencere konup üzerine 2 adet kuru soğanı ve limonun suyunu ekleyerek haşlayın
iyice yumuşayan eti ocaktan alın
ılınınca sudan cıkarılan et ıyıce dıdınır ve ayrı bı tabaga konur
tenceredekı etsuyu azalmışsa uzerıne sıcak su ilave edılerek et suyu hazırlanır
zeytınyağı bır tencerede kızdırılır
hemen unu ilave edılır
orta ateşte sürekli karıştırılarak un sararıncaya kadar kavrulur
üzerine ılık haldekı et suyu yavas yavas eklenerek karıştırılır
çorbanın kıvamı tarhan çorbası kıvamına gelınceye kadar kaynatılır
kaynamaya başlar başlamaz dididklenmiş olan et, tuz, karabiber serpilir
5 dakıka daha kaynatılır
tereyagı tencereye konup erıtılır sona üzerine haspir baharatı eklenır 1 2 dakika pişirilip çorbanın üzerine gezdirilir
afiyet olsun
Hacegan Çorbası
Malzemeler:
3 YEMEK KASIGI UN
1 HAVUC
1 PATATES
1 SOGAN
1 BARDAK MANTAR
1 BARDAK BEZELYE
2 BARDAK SUT
1 YUMURTA
YARIM LIMON
ZEYTINYAGI
Yapılışı:
UNU VE TEREYAGINI KAVUR
SU VE 2 BARDAK SUTU ILAVE ET
KUP DOGRANMIS HAVUCU PATATESI BEZELYEYI SOGANI MANTARI ILAVE ET
PISSIN
EN SON OLARAK DA YUMURTA SARISI VE LIMON SUYUNU CIRP EKLE
BIR TAŞIM KAYNASIN
UZERINE KIRMIZI BIBERLI YAG DOK
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul