Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Düğün Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Düğün Çorbası Tarifi



Sarımsaklı Düğün Çorbası Tarifi

Yarım kg kuzu kuşbaşı
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı et suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz

Etin üzerine su konur, yumuşayana kadar pişirilir Un ve yağlar bir tencereye konur, un sararana kadar kavrulur Sonra suyundan alınmış et ve dövülmüş sarımsak atılır Bir kaç dakika çevirdikten sonra tuz ve et suyu eklenir, karıştırarak bir taşım pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla