Konu
:
Baharatlı Havuç Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Havuç Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Havuç Çorbası Tarifi
Baharatlı Havuç Çorbası Tarifi
2 paket ETİ FORM ÇÖREKOTLU TUZLU BİSKÜVİ
1 adet kırmızı soğan
15 ml
zeytinyağı
30 gr
kırmızı mercimek
3 adet havuç
1,5 lt
sebze suyu veya bulyon
4 adet kimyon tohumu
Kekik
Kırmızıbiber
Tuz
Soğanı soyup küp küp kesin
Zeytinyağını tencereye koyun
Isınınca soğanları ekleyin, yumuşayıp şeffaflaşana kadar çevirin
Kırmızı mercimeği yıkayıp süzülmeye bırakın
Havucu sebze fırçasıyla yıkayın, kabaca küçük küçük doğrayın
Tencereye tuz ekleyerek bütün malzemeyi 25 – 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin
El blenderıyla pürüzsüz hale getirin
Yapışmaz yüzeyli tavaya kimyon tohumlarını koyup kırmızıbiber ile çevirin
Kekiği ilave edin
Çorbayı servis tabağına alın ve hazırladığınız baharatları üstlerine gezdirin
Çorbayı ETİ FORM ÇÖREKOTLU TUZLU BİSKÜVİLER ile servis yapın
İsteğe bağlı olarak bisküvilerin üzerine keçi peyniri veya light peynir sürerek de çorbanın yanında servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul