Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Havuç Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Havuç Çorbası Tarifi



Baharatlı Havuç Çorbası Tarifi

2 paket ETİ FORM ÇÖREKOTLU TUZLU BİSKÜVİ
1 adet kırmızı soğan
15 ml zeytinyağı
30 gr kırmızı mercimek
3 adet havuç
1,5 lt sebze suyu veya bulyon
4 adet kimyon tohumu
Kekik
Kırmızıbiber
Tuz

Soğanı soyup küp küp kesin Zeytinyağını tencereye koyun Isınınca soğanları ekleyin, yumuşayıp şeffaflaşana kadar çevirin
Kırmızı mercimeği yıkayıp süzülmeye bırakın Havucu sebze fırçasıyla yıkayın, kabaca küçük küçük doğrayın
Tencereye tuz ekleyerek bütün malzemeyi 25 – 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin El blenderıyla pürüzsüz hale getirin
Yapışmaz yüzeyli tavaya kimyon tohumlarını koyup kırmızıbiber ile çevirin Kekiği ilave edin Çorbayı servis tabağına alın ve hazırladığınız baharatları üstlerine gezdirin
Çorbayı ETİ FORM ÇÖREKOTLU TUZLU BİSKÜVİLER ile servis yapın İsteğe bağlı olarak bisküvilerin üzerine keçi peyniri veya light peynir sürerek de çorbanın yanında servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla