Yalnız Mesajı Göster

Yerelmalı Gelin Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yerelmalı Gelin Çorbası Tarifi



Yarım kg yerelması

1 çay bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı pilavlık bulgur

1 çay badağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

7 su bardağı su

Yerelmelerı soyulur, ufak doğranır Bir tencereye aktarılır Üzerine 2 su bardağı su konur ve yumuşayana kadar pişirilir Sonra blenderden geçirilerek püre yapılır Başka bir tencerede ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir Üzerine yıkanmış bulgur, mercimek, pirinç ve kalan 5 su bardağı su konur, yumuşayana kadar kaynatılır Püre yapılmış yerelması ve tuz da atılır, bir taşım daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla