Konu
:
Yerelmalı Gelin Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yerelmalı Gelin Çorbası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yerelmalı Gelin Çorbası Tarifi
Yarım kg yerelması
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay badağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su
Yerelmelerı soyulur, ufak doğranır
Bir tencereye aktarılır
Üzerine 2 su bardağı su konur ve yumuşayana kadar pişirilir
Sonra blenderden geçirilerek püre yapılır
Başka bir tencerede ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir
Üzerine yıkanmış bulgur, mercimek, pirinç ve kalan 5 su bardağı su konur, yumuşayana kadar kaynatılır
Püre yapılmış yerelması ve tuz da atılır, bir taşım daha pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul