10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Tantuni Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri Tantuni Tarifi
Malzemeler
500 gr kuşbaşı et,
2 bardak su,
1 demet taze maydanoz,
1 demez taze nane,
1 demet taze soğan,
1 çorba kaşığı Sütaş Tereyağı,
Tuz,
Kırmızı biber,
Sumak,
5 adet lavaş ekmeği

Yapılışı
Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın Yıkayıp süzdükten sonra sade tereyağı ile birlikte etler suyunu bırakıp çekene dek kavurun 1 yemek kaşığı toz biber atıp ocağın altını kapatın Etleri kenara alın Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun Etleri tekrar saca aktarıp tüm malzeme ile birlikte birkaç dakika daha kavurun İsteğe göre pide ekmeğinin içinde servis yapın
|
|
|