10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Adana Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri Adana Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeler
1 kilo patlıcan,
4 adet domates,
500 gram kuşbaşı kuzu eti,
1 baş sarımsak,
1 adet kuru soğan,
5-6 adet yeşilbiber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı,
Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayın Tuzlayıp 15 dakika beklettikten sonra iyice yıkayıp hafif suyunu sıkın Etleri güvecin dibine yerleştirin ve üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın, yeşilbiberleri de küçük küçük doğrayın Domates ve biberlerin yarısını soğanların üzerine yerleştirin Üzerine patlıcanları ekleyin Kalan domatesleri, biberleri, baharatları, tuzu ve kabukları soyulmuş bütün sarımsakları da ilave edin 1 yemek kaşığı salça ile 1 çay bardağı suyu sulandırıp üzerine dökün En son tereyağını küçük küçük parçalar halinde yerleştirin Üzerini yağlı kağıt veya folyo ile kaplayın Çok kısık ateşte veya fırında pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|