Yalnız Mesajı Göster

İftar İçin Tatlı Tarifleri Laz Böreği Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Tatlı Tarifleri Laz Böreği Tarifi



İftar İçin Tatlı Tarifleri Laz Böreği Tarifi

Malzemeler
1 yumurta,
2 çay bardağı Sütaş Süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1/2 paket kabartma tozu,
un,

Krema malzemeleri:,
5 adet 1 lt Sütaş Süt,
6 yumurta,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,

Şerbetin malzemeleri:,
2 yemek kaşığı toz şeker,
2-3 kaşık su,
1 yemek kaşığı Sütaş Tereyağı



Yapılışı
Yufkanın malzemelerini karıştırın, kulak memesi kıvamında hamur elde edin Yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün ve her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın Krema için malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin Kaynamaya başlayınca hemen altını kapatın, ateşten indirin Börek için her bir yufkanın arasına tereyağı sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın 4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirin Kalan 4 tane yufkayı da aralarına tereyağı gezdirip teker teker koyun En son tepsinin üzerine kalan tereyağını da gezdirin Önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin sonra fırını kapatıp 5 ya da 10 dakika kadar fırından çıkarmayın Şerbetini de pişirip ılıtın Fırından çıkan böreğin üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla