Konu
:
İftar İçin Yemek Tarifleri - Kabak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
İftar İçin Yemek Tarifleri - Kabak Dolması
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İftar İçin Yemek Tarifleri - Kabak Dolması
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
Yarım kilo az yağlı koyun etinden çekilmiş kıyma
2 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
2 baş soğan (normal büyüklükte)
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Orta büyüklükte 12 adet taze kabak
15 adet kuruluk biber dolması
1 limonun suyu veya 1 yemek kaşığı sumak (koruk) ekşisi
Tuz
Hazırlanışı:
Kabakların başı kesilerek içi oyulur, tek tek yıkanır
Dolmalık kuru biberler suda haşlandıktan sonra yarım saat suyun içinde bırakılır
Diğer taraftan yukarıdaki malzemeler birbirine karıştırılıp kabak ve biberlerin içi doldurulur, tencerenin yarısına kabaklar diğer yarısına biberler düzgün bir şekilde yerleştirilir
Dolmaların içinin çıkmaması için üzerine ağırlık olarak dolma taşı veya porselen tabak konur
Dolmanın üzerine yeterince kaynamış su konur
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılarak 20 dakika daha pişirilir
Sumak ekşisi veya limon suyu konarak 20 dakika daha pişirilir
Ocaktan indirilerek suyu süzülür
Tabaklara konarak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul