Yalnız Mesajı Göster

İftar İçin Yemek Tarifleri - İzmir Lokması

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Yemek Tarifleri - İzmir Lokması



Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- Dolu dolu 1 yemek kaşığı pak maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon suyu
Yapımı:
Öncelikle şerbetimizi hazırlamak üzere su ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz, üzeri köpüklendikten sonra 10 dakika daha kaynatıyoruz ve kaldırmaya yakın limon suyu damlatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Derince bir yoğurma kabımıza unumuzu alıyoruzBir su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eritip una ekliyoruz İkinci bardak suyu,tuzu ve yağımızı da ekleyip yoğurmaya başlıyoruzHamurumuzu güzelce çarpa çarpa özdeşleşene kadar yoğuruyoruzIlık bir ortamda kabarmaya bırakıyoruz Hamurumuz kabarınca derin bir tencereye koyduğumuz çiçek yağımız kızdıktan sonra hamurdan avucumuza alıyoruz ve sıkıp yumruğumuzdan taşan parçayı sürekli yağladığımız çay kaşığı ile sıyırarak alıp yağa atıyoruz ve kızarınca alıp şerbete atıyoruz ve çok fazla şerbette tutmamaya dikkat ederek (lokmaların çıtırlığını korumak için) servis tabağımıza alıyoruz Tarçın ile servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla