Yalnız Mesajı Göster

İftar İçin Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi



İftar İçin Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Malzemeler:
300-350 gr taze asma yaprağı veya
500 gr salamura yaprak
1,5 su bardağı pirinç
2 orta boy kuru soğan
2 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı kadar ılık su 1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:
Taze yaprakları kaynar suda haşlayıp süzgece çıkarın Salamura yaprak kullanıyorsanız, sıcak suda 15 dakika bekletip süzgece alın

2 Pirinci yıkayıp süzün 10 dakika kadar ılık suda bekletip iyice yıkayın ve tekrar süzün

3 Soğanı ince ince doğrayıp bir tavaya alın Biraz tuz ve tozşekeri ekleyip yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun Üzerine pirinci ilave edip 2-3 kez karıştırarak 1 dakika kadar kavurup ocaktan alın Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın

4 Domates, tuz, kalan zeytinyağını, karabiber ve naneyi pirince ilave edip güzelce karıştırın

5 Yaprakları tek tek açıp ortasına 1 tutam iç koyup kapatarak parmak şeklinde sarın Yayvan bir tencerenin dibini yaprakla kaplayıp sarmaları yan yana sıkı bir şekilde yerleştirerek dizin Üzerlerine uygun boyda bir porselen tabak kapatıp 2 bardak ılık su ilave edin ve ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ocağı kapatıp tabağı alın ve üzerine 1-2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla