Yalnız Mesajı Göster

İftar İçin Yemek Tarifleri - Güllaç Tarifi Ve Yapılışı

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Yemek Tarifleri - Güllaç Tarifi Ve Yapılışı



Malzemeleri: – 12 adet güllaç yufkası
- 2,5 litre süt
- 750 gram kadar tozşeker
- 1 paket vanilin
- Süs için nar taneleri
İsteğe göre ceviz içi veya fıstık içi ( dövülmüş
Yapılışı: İlk önce süt ve şekeri birlikte kaynatarak işlemlere başlayalım Kaynadıktan sonra 1 paket vanilini ekleyerek ılımaya bırakıyoruz Sırası ile bir güllaç yaprağının parlak kısmı yukarda olacak şekilde tepsiye seriyoruz Üzerine kepçe ile ılık sütten gezdiriyoruz Diğer güllaç yaprağını da üzerine koyarak tekrardan kepçe ile ılık süt gezdirin Bu şekilde tüm güllaç yapraklarını bu işlemi tekrarlayın Daha sonra ise kalan sütü en üst yaprağın üzerine hepsini dökün Tepsiyi buzdolabında 2 saat kadar bekletin Ve servisten önce üzerine nar taneleri ile birlikte isteğe göre ceviz, isteğe göre fıstık içini dökün Afiyet olsun Güllaçın ince olmasını istiyorsanız tepsinizi daha geniş tutabilirsiniz İsteğe göre yaprakların arasına ceviz veya fıstıkta koyulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla