Konu
:
İftar İçin Yemek Tarifleri - Güllaç Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İftar İçin Yemek Tarifleri - Güllaç Tarifi Ve Yapılışı
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İftar İçin Yemek Tarifleri - Güllaç Tarifi Ve Yapılışı
Malzemeleri: – 12 adet güllaç yufkası
- 2,5 litre süt
- 750 gram kadar tozşeker
- 1 paket vanilin
- Süs için nar taneleri
İsteğe göre ceviz içi veya fıstık içi ( dövülmüş
Yapılışı: İlk önce süt ve şekeri birlikte kaynatarak işlemlere başlayalım
Kaynadıktan sonra 1 paket vanilini ekleyerek ılımaya bırakıyoruz
Sırası ile bir güllaç yaprağının parlak kısmı yukarda olacak şekilde tepsiye seriyoruz
Üzerine kepçe ile ılık sütten gezdiriyoruz
Diğer güllaç yaprağını da üzerine koyarak tekrardan kepçe ile ılık süt gezdirin
Bu şekilde tüm güllaç yapraklarını bu işlemi tekrarlayın
Daha sonra ise kalan sütü en üst yaprağın üzerine hepsini dökün
Tepsiyi buzdolabında 2 saat kadar bekletin
Ve servisten önce üzerine nar taneleri ile birlikte isteğe göre ceviz, isteğe göre fıstık içini dökün
Afiyet olsun
Güllaçın ince olmasını istiyorsanız tepsinizi daha geniş tutabilirsiniz
İsteğe göre yaprakların arasına ceviz veya fıstıkta koyulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul