Yalnız Mesajı Göster

İftar İçin Yemek Tarifleri İstanbul Pilavı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Yemek Tarifleri İstanbul Pilavı Tarifi



İftar İçin Yemek Tarifleri İstanbul Pilavı Tarifi

Malzemeler
450 gr pirinç,
125 gr Sütaş Tereyağı,
1 adet Hindi Fileto,
1 su bardağı konserve bezelye,
1 tutam safran,
1 çay kaşığı toz zencefil,
50 gr iç badem,
50 gr kabuksuz antepfıstığı,
Tuz



Yapılışı
Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzün Bademlerle birlikte tereyağında 5 dakika kavurun Hindi filetoyu haşlayıp 2 bardak hindi suyunu ayırın, etleri didikleyin Yarım kahve fincanı suda 30 dakika beklettiğiniz safranı hindi suyuna ilave edin Didiklediğiniz hindi etini bezelye, tuz ve zencefille birlikte kavurduğunuz pirince katın Hindi suyunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Sıcak suda bekletip iç kabuklarını ayıkladığınız Antep fıstıklarını ekleyip pilavınızı demlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla