Konu
:
İftar İçin Yemek Tarifleri Özbek Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İftar İçin Yemek Tarifleri Özbek Pilavı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İftar İçin Yemek Tarifleri Özbek Pilavı Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri Özbek Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
- 3 su bardağı baldo pirinç
- Yarım kilogram havuç
- 1 kilogram parça koyun eti
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz ve kimyon
- 3 çorba kaşığı margarin
- 1 adet kuru soğan
- 3 su bardağı su
Yapılışı:
Bir tava içerisinde yağımızı kızdıralım
İçerisine doğranmış soğanları ilave edelim
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım
Kuş başı etleri de içerisine atalım et suyunu çekene kadar bir güzel kavuralım
İnce ince kestiğimiz havuçlarıda etlere ilave ederek havuçlar diriliğini kaybedene kadar kavuruyoruz
Salçayı ilave ettikten sonra malzemenin üzerlerini örtecek kadar su koyuyoruz
Etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz
Ayrı bir tencere içerisinde ise 3 çorba kaşığı margarin koyarak eritiyoruz
Bir saat öncesinde ıslattığımız pirinçleri tencereye alıyoruz
5 su bardağı su ilave ederek tuz ekliyoruz
Daha sonra biraz kimyon serpiyoruz
Pilavı ağır ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Kapağını kapatarak 20 dakika kadar demlenmesini sağlıyoruz
Eti pilava ekleyerek servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul