10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Tatlı Tarifleri Lalaped Tarifi
İftar İçin Tatlı Tarifleri Lalaped Tarifi
Malzemeler
2 çorba kaşığı Sütaş Yoğurt,
4 adet yumurta,
1 kahve fincanı Sütaş süt,
2 çorba kaşığı eritilmiş Sütaş Tereyağı,
Bir tutam tuz,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi,
Kızartmak için: Sıvıyağ,
Şerbet için: 1 5 su bardağı tozşeker,
1 5 su bardağı su
Yapılışı
Yoğurdu derin bir kaba alın Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın Un ve kabartma tozunu harmanlayıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve hızlıca karıştırın Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın Lokmaları tencereye alıp soğutun Şerbet için şeker ve suyu kaynatın Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün Şerbeti çekince servis tabaklarına alın Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın
|
|
|