10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Doleme Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri Doleme Tarifi
Malzemeler
• 1 kg kabak,
• 4 çorba kaşığı Sütaş Tereyağı,
• 1 çorba kaşığı domates salçası,
• 1 çorba kaşığı biber salçası,
• Nane, kekik, kırmızı pulbiber,
• 1 tutam tozşeker,
• Tuz,
•
500 gr kıyma,
• 1 su bardağı pirinç,
• Tuz, nane, kekik, karabiber

Yapılışı
Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin Süzüp robottan geçirin Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın Kabakları temizleyip küp şeklinde doğrayın Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın Tuz ve baharat ilave edin Bir sıra kabak, bir sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin Bir tutam şeker ve tuz serpin Bir miktar kaynamış su ekleyin Kısık ateşte suyunu kontrol ederek en fazla yarım saat pişirin
|
|
|