Yalnız Mesajı Göster

İftar İçin Yemek Tarifleri Milföylü Kuzu Kapama Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Yemek Tarifleri Milföylü Kuzu Kapama Tarifi



İftar İçin Yemek Tarifleri Milföylü Kuzu Kapama Tarifi

Malzemeler
900 gram kemikli kuzu eti,
1 orta boy soğan,
3 demet yeşil salata,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1-2 demet pazı,
5-6 yeşil soğan,
1 havuç,
Üç çorba kaşığı Sütaş tereyağı,
1 demet maydanoz ve dereotu,
1 tatlı kaşığı un,
Bir buçuk bardak su,
Bir tutam tuz



Yapılışı
Yeşil soğan, pazı ve yapraklara ayırdığınız yeşil salatayı küçük küçük, havucu ise uzunlamasına doğrayın Doğradığınız sebzelerle birlikte bütün halde kuru soğanı su, şeker, tuz ve tereyağ ile birlikte bir tencereye aktarın Yumurta iriliğinde, doğranmış eti de ilave edin, tencerenin kapağını kapatın Etler yumuşayıncaya kadar (1-1,5 saat) hafif ateşte pişirin Unu, bir kahve fincanı suyla karıştırıp tencereye ekleyin Tekrar bir taşım daha kaynatıp indirin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla