10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri İkbebet Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri İkbebet Tarifi
Malzemeler
500 gram kıyma,
500 gram ince yarma ,
4 adet soğan (orta büyüklükte),
50 gram kişniş,
50 gram Sütaş Tereyağı,
1 demet,
Tuz, karabiber ve yenibahar,
2 5 L Sütaş Ayran

Yapılışı
İnce yarmayı, tuzlu suda 30 dakika bekletin Bu arada iç hazırlayın
İÇ HAZIRLAMA: Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşene dek tereyağında kavurun Pembeleşince kıyma, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip hafif ateşte beş dakika karıştırın İnce kıyılmış maydanozları da ilave edin ve tencereyi ateşten alın
HAMUR HAZIRLAMA: Beklettiğiniz yarmaya bulgur ve kişniş ekleyerek iyice yoğurun Oluşan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayrın Her parçayı elle yumurta şeklinde açın, hazırladığınız içi doldurun ve ağzını sıkıca kapatın Büyükçe bir tencerede 3 litre suyla kaynatın Kaynayan suya tuzu ve en fazla 30 adet köfteyi atın Haşlamaya bıraktığınız köfteleri, 10 dakikada bir dikkatlice karıştırın Haşlanan köftelere, suyu ılıklaştıracak kadar yarım litre su dökün Köfteleri tencereden çıkararak bir süzgece alın Suyu süzülen köfteleri, tere, marul ve maydanoz serpiştirilmiş tabaklara alın Sütaş Ayran, limon ve domates dilimleriyle servis edin
|
|
|