Konu
:
İftar İçin Yemek Tarifleri Terbiyeli Haşlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İftar İçin Yemek Tarifleri Terbiyeli Haşlama Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İftar İçin Yemek Tarifleri Terbiyeli Haşlama Tarifi
İftar İçin Yemek Tarifleri Terbiyeli Haşlama Tarifi
Malzemeler:
500 gr
Kemikli et
500 gr
Patates
2 Havuç
10 Tane arpacık soğan veya 1 kuru soğan
2 Defneyaprağı
1 Tatlı kaşığı tane karabiber
Tuz, su
Terbiyesi için:
1 Limon suyu
1 Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı un
Su
Süslemesi için
:
ince kıyılmış maydanoz
Malzemeler:
Kemikli olarak satın aldığımız etin üzerini aşacak kadar su koyup bir taşım kaynatıyoruz
Köpüğü çıkacak ve siyah bir su bırakacaktır
Bu suyu döküp etleri yıkayıp tekrar üzerine temiz su koyarak pişmeye bırakıyoruz
Bu sırada üzerine tane karabiberi, defneyaprağını ve arpacık soğanları ekliyoruz
Etler pişerken tekrar üzerine çıkan köpükleri almayı unutmuyoruz
Patatesi, havucu soyup parmak şeklinde doğruyoruz
Etlerin pişmesine yakın önce havucu, 5 dk
sonra da patatesi üzerine ekliyoruz
Bu arada terbiyesini hazırlayalım
Bir kâseye limon suyunu, yumurta sarısını, unu alıp üzerine az soğuk su ilave ederek çırpıyoruz
Et ve sebzelerimiz(patates ve havuç) piştikten sonra terbiyeyi haşlama suyuyla ılıtarak tencereye yavaş yavaş ekliyoruz
Tuzunu koyup bir taşım kaynatıyoruz
Yemeğimiz sıcakken servis tabağına alıp üzerine ince kıyım maydanoz serperek ikram ediyoruz
Bu yemeği gerdan, kuzu kol veya kuzu incikle de hazırlayabilirsiniz
Sebzeli haşlamayı pirinç pilavıyla sunabilirsiniz
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul