Konu
:
İftar İçin Yemek Tarifleri - Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
İftar İçin Yemek Tarifleri - Tas Kebabı
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İftar İçin Yemek Tarifleri - Tas Kebabı
Malzemeler:
Yarım kg kuzu eti
1 kase pirinç
2,5 kase sıcak su (pirinç ölçüsü alınan kase)
Geniş bir kase kadar arpacık soğan
1 orta boy kase Antep fıstığı
1 küçük paket çam fıstığı
Pul biber
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Geniş bir kase kadar olan arpacık soğanların baş kısımları kesilerek enine doğru kesik atılır ve kabuğu ince bir şekilde soyulur
Soğanlar pişerken içinin dışına çıkıp şekli bozulmasın diye yapılır
Yarım kilo yağsız kuzu etiyle arpacık soğanlar bir tasa alınır ve yıkanıp suyu süzdürülür
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağı (herhangi bir sıvı yağ da olabilir) eklenerek tastan 2-3 kat daha büyük olan tencere üzerine kapatılır ve ters çevrilerek orta ocak ateşe konur
Hemen ardından ateşte bekletmeden tasın su gördükten sonra kalkmaması için üzerine herhangi bir ağırlık konulur
Amaç suyun buharında etlerin pişmesidir
Ve içerisine 1,5 kase su eklenerek pişmeye bırakılır
Plastik bir kaba 1 bardak pirinç koyup üzerini 1 parmak kalınlığında geçecek kadar kaynamış su eklenir ve haşlanmaya bırakılır
Tas kebabı için tencereye konulan suyun pilavın ölçüsüne göre olması gerekmektedir
Pilav yerine arzuya göre bulgur da konulabilir
Ortalama 1 saat kokusu iyice çıkana kadar et pişirilmeye devam eder
Tas kebabının içindeki su azalır ve üzerine yeniden tasın yarısının hizasına gelecek kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır
Ortalama 10 dakika sonra haşlanmış olan pilavın suyu süzülür ve tas kebabın olduğu tencereye eklenir
Küçük bir kaseye Antep fıstıkları konularak üzerine kaynar su ilave edilir
Ortalama 10-15 dakika sonra soğuduktan sonra fıstıkların kabukları soyulur
Soyulmuş Antep fıstığı ile 1 küçük paket çam fıstığı orta ocak ateşte küçük bir kapta dörtte bir çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur (herhangi bir sıvıyağ ya da tereyağı da olabilir)
Pilav eklenince su birdenbire içeri çekilirse yeniden gelecektir
Pilavı ortalama 5-6 dakika sonra yavaşça kaşık yardımı ile karıştırılır
Ardından pişmeye bırakılır
Pilav yumuşayıp suyunu çekince kaşıkla kenarlardan servis tabağına alınır
Ardından tencerenin içerisindeki tas ters çevrilerek açılır ve buharda pişmiş olan tas kebabı pilavın üzerine konulur
Antep ve çam fıstıkları kavrulduktan sonra servis tabağının kenarları süslenir
Yemeğin hep ağır ateşte pişmesi gerekmektedir
Ortalama pişme süresi 1-1,5 saati bulabilir
4 kişilik servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul