Konu
:
Profiterollü Yelkenler
Yalnız Mesajı Göster
Profiterollü Yelkenler
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterollü Yelkenler
Profiterollü Yelkenler
Malzemeler:
1 paket Profiterol
Hamur için:
150 ml (1,5 çay bardağı) su
50 g margarin
2 yumurta
Çikolatalı sos için:
500 ml (2,5 su bardağı) süt
Krema için:
300 ml (1,5 su bardağı) soğuk süt
Ananas konservesi
Hazırlanışı:
Hamur: Su ve margarini bir kaba alıp kaynatın
Kaynamaya başladığında un karışımını ilave edip sürekli karıştırarak yaklaşık 1 dakika hamur haline gelinceye kadar pişirin
Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın
Soğuyan hamura yumurtaları ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın
Hamurdan yarım tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı koyun ve 200°C'ye ısıtılmış fırında pişirin
Daha sonra fırın ısısını 150°C'ye düşürüp iyice pembeleşinceye kadar 15-20 dakika daha pişirin
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Çikolatalı sos: Çikolatalı sos karışımını 2,5 su bardağı süt ile sürekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın, arada karıştırarak soğutun
Krema: Ananas konserve suyunu buzdolabında soğutun
Krema karışımını 1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı ananas konserve suyu ile 3-4 dakika çırpın
Kremayı sıkma torbasına alıp topları doldurun
Ananas halkalarını üçgen şeklinde dilimleyin
Kürdanın bir ucuna ananas dilimi batırın diğer ucunu da profiterol topuna batırın
Servis tabağına çikolatalı sos dökün, üzerine ananaslı profiterol toplarını sıralayıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul