Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çekirdekli Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çekirdekli Kek Tarifi



Kabak Çekirdekli Kek Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağı (150 gram kullandım)

1 su bardağı pekmez

(1/4 su bardağı pekmez + 2 tatlı kaşığı

stevia ekstresi)

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı süt

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

250 gram yulaf

(ben meyveli yulaf kullandım Blenderden geçirip, biraz daha ufalanmasını sağladım)

50 gram susam

50 gram rendelenmiş hindistancevizi

100 gram kadar ay çekirdeği içi

(ben kabak çekirdeği içi kullandım Herkes

çok beğendi, özellikle tavsiye ederim)

Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Yapılışı

Fırını önceden 170 derecede ısıtın Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin Stevia'yı ilave edin Kalan malzemeyi bir kaba koyarak iyice karıştırın Ortasına bir çukur açın ve yağla pekmezi ekleyin Karıştırmaya devam edin Eğer hamur özleşmiyorsa, bir- iki kaşık daha süt ilave edebilirsiniz Karışımı yağlı kağıt serili kalıba dökün Ben kare şeklinde bir kalıp kullandım 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar, üzeri iyice kızarıncaya dek pişirin Soğumadan kalıptan çıkarmayın kekinizi Daha sonra dilimleyerek servis tabaklarına aktarabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla