Konu
:
Kabak Çekirdekli Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Çekirdekli Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Çekirdekli Kek Tarifi
Kabak Çekirdekli Kek Tarifi
Malzemeler
200 gram tereyağı (150 gram kullandım)
1 su bardağı pekmez
(1/4 su bardağı pekmez + 2 tatlı kaşığı
stevia ekstresi)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
250 gram yulaf
(ben meyveli yulaf kullandım
Blenderden geçirip, biraz daha ufalanmasını sağladım)
50 gram susam
50 gram rendelenmiş hindistancevizi
100 gram kadar ay çekirdeği içi
(ben kabak çekirdeği içi kullandım
Herkes
çok beğendi, özellikle tavsiye ederim)
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Yapılışı
Fırını önceden 170 derecede ısıtın
Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin
Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin
Stevia'yı ilave edin
Kalan malzemeyi bir kaba koyarak iyice karıştırın
Ortasına bir çukur açın ve yağla pekmezi ekleyin
Karıştırmaya devam edin
Eğer hamur özleşmiyorsa, bir- iki kaşık daha süt ilave edebilirsiniz
Karışımı yağlı kağıt serili kalıba dökün
Ben kare şeklinde bir kalıp kullandım
170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar, üzeri iyice kızarıncaya dek pişirin
Soğumadan kalıptan çıkarmayın kekinizi
Daha sonra dilimleyerek servis tabaklarına aktarabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul