Yalnız Mesajı Göster

Soğuk Sos (Zeytinyağlı) Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğuk Sos (Zeytinyağlı) Tarifi



1 kg domates

4 diş sarımsak

1 küçük kavanoz hazır acı biber turşusu

4 yemek kaşığı sirke

Yarım çay kaşığı limon tuzu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yeterince tuz

Domatesleri kaynar suda 2 dakika bekletip kabuklarını soyuyoruz, içini iyice boşaltıyoruz Domatesin etini bir tencerede biriktiriyoruz, sonra ocağın üstüne kısık ateşte 5 dakika suyunu salana dek bekliyoruz kaynamaması gerekiyor Sonra o suyu döküyoruz beyazımsı bir su oluyor Tencereyi soğumaya bıraktıktan sonra sarımsakları ince ince doğruyoruzPeşinden biber turşusunu doğruyoruz İçinin tohumu temizlenmesi gerekir Soğuyan domatesleri yine su birikmişse süzün ve domatesleri mikserden geçirin ve şimdi sarımsak,turşu ,tuz ,sirke,limon tuzu ve zeytinyağını ekleyip bir güzel 5 dakika karıştırın, kavanozlara koyup kaynar suda şoklayın kapağı sıkı olması lazım ,1 sene buzdolabında muhafaza edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla