Yalnız Mesajı Göster

Maydanoz Sosu Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanoz Sosu Tarifi



Maydanoz Sosu Tarifi

10 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)
400 gr (2 su bardağı) beşamel sos (sıcak)
1 çorba kaşığı krema
1 fiske pul kırmızıbiber

Beşamel sosu, bir kaseye boşaltınız
Orta boy bir tencereye, dibinden 1,5 cm yükseklikte su koyunuz Maydanozu katıp, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca, tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, 5 dakika pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip, maydanozları delikli kepçeyle ince tel süzgece çıkarınız Tahta bir kaşıkla bastırarak fazla suyunu süzdürünüz
Tel süzgeçteki maydanozları beşamel sosa katıp, krema ve pul kırmızıbiberi ekleyerek iyice karıştırınız Sosu tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber katınız
Sosu, ısıtılmış bir sosluğa boşaltıp servis ediniz

Not: Bu lezzetli yeşil sosu, balık yada daha hafif et yemekleriyle servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla