10-29-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanoz Sosu Tarifi
Maydanoz Sosu Tarifi
10 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)
400 gr (2 su bardağı) beşamel sos (sıcak)
1 çorba kaşığı krema
1 fiske pul kırmızıbiber
Beşamel sosu, bir kaseye boşaltınız
Orta boy bir tencereye, dibinden 1,5 cm yükseklikte su koyunuz Maydanozu katıp, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca, tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, 5 dakika pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip, maydanozları delikli kepçeyle ince tel süzgece çıkarınız Tahta bir kaşıkla bastırarak fazla suyunu süzdürünüz
Tel süzgeçteki maydanozları beşamel sosa katıp, krema ve pul kırmızıbiberi ekleyerek iyice karıştırınız Sosu tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber katınız
Sosu, ısıtılmış bir sosluğa boşaltıp servis ediniz
Not: Bu lezzetli yeşil sosu, balık yada daha hafif et yemekleriyle servis edebilirsiniz
|
|
|