10-29-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Ezmeli Kanepe Tarifi
5 adet kanepelik ekmek dilimi
Yarım fincan zeytinyağı
1-2 dal maydanoz yaprağı
Yarım fincan limon suyu
150 gr zeytin veya 2 çorba kaşığı hazır zeytin ezmesi
Ekmekleri istenilen şekilde kesip, hazırlayınız
Zeytin tanelerini sıcak suda bir saat ıslatıp, kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp, etli kısımlarını bir kâseye koyup, kaşık veya çatalla iyice eziniz
Ezilen zeytin tanelerinin içine zeytinyağı ve limon suyunu koyup, biraz yumuşatınız
Bu karışımı ekmek parçalarının üzerine muntazam sürüp, maydanoz, turşu, domates, turp vb ile üstlerini süsleyip, servis yapınız
Not: Hazır zeytin ezmesiyle yapacak olursanız bu karışımı olduğu gibi ekmeklerin üzerine kâfi miktar sürüp, üstlerini süsleyip, servis yapmak gerekir
|
|
|